«Vorige

De Meelakkers (NB)

Midden in het groen, dicht bij de snelweg, is op deze plek nieuwe natuur gerealiseerd. Een klein beetje natuur dat een groot verschil maakt. Deze plek, dat voorheen enkel uit landbouwgrond bestond vormt een belangrijke verbinding met de omliggende natuurgebieden zoals de Groote Heide en de Strabrechtse Heide.

De boomkikker, knoflookpad en kamsalamander krijgen hier bijzondere aandacht. Speciaal voor deze amfibieën is een laagte gegraven waar water in blijft staan. Er is een zandwal gemaakt van uitgegraven zand. Deze houdt water tegen dat niet op deze plek hoort. Ook is er nieuwe aanplant die hier van oorsprong voorkomt, zoals de gelderse roos, de meidoorn en de hazelaar. Zij bieden fijne schuilplekjes voor de amfibieën en zijn een fijne voedselbron voor insecten en kleine zoogdieren. Ondanks dat het maar een klein stukje natuur is, is het van groot belang voor de instandhouding van verschillende soorten.

Over dit project

Waar:
Heeze
Geopend:
2022
Hectare:
0,64
Medegelijk gemaakt door:
Mensen die zich verbonden voelen met Schoorsveld, Campagne Vatu, Gemeente Heeze-Leende, Het Groen Ontwikkelfonds Brabant,

© Stichting Nieuwe Natuur - Alle rechten voorbehouden | Privacy